čtvrtek 2. července 2009

Prototype vs. inFamous


Pokud vyjdou dvě podobné hry, je občas obtížné, vybrat si, která z nich je lepší. Stejně je to i s hrami inFamous a Prototype, které vyšly před nedávnem. Co je lepší? Prototype, který je multiplatformní, nebo PS3 exklusivní inFamous? Nabídnu vám odpověď a doufám že bude dostatečná

Nejprve se podíváme na servery, které jsou založeny na sčítání score recenzí. Server gamerankings spočítal pro inFamous skóre 86.29%, při 69 recenzích, což je mimochodem výborné hodnocení. Prototype je rozdělen podle svých verzí, xbor360 verze 79.41%, PS3 verze 80.20% a PC verze 84.62%. Jelikož si jsou všechny verze podobné jako vejce vejci, tak je vysoké scóre u PC verze z apřičiněno nízkým počtem recenzí(13), PS3 verzi hodnotilo28 recenzí a xboxovou 48. Server metacritics vypočítal pro inFamous hodnocení 84, zatímco pro Prototype (78/79/79) ve verzích pro xbox, PC a playstation.

Nejprestižnější web Gamespot udělil inFamousu 9.0 a Prototypu jen 8.5. Další prestižní web IGN dal inFamous známku 9.2, zatímco Prototype si odnesl "zubožených" 7.5. To server Gametrailers dal podobné score pro obě hry: inFamous(9.0), Prototype(8.6).

Ze zahraničních recenzí tedy jasně vyplívá, že inFamous je lepší. Jak jsme na tom u nás v ČR? České servery byly k Prototype velmi kritické a v průměru dali hře 77%, zatímco inFamous si odneslo průměrné score 85.28%.

Výsledek je tedy jasný. Pro majitele PS3 není co řešit, inFamous je zjevně lepší a měli by mu dát přednost. Majitelé ostatních platforem, kteří jsou o inFamous připraveni, mají sice slabší, ale aspoň nějakou náhražku.

Žádné komentáře:

Okomentovat